Naiset auringonkukkien keskellä, piiastiivinen

4 myyttiä mielen hyvinvoinnista + video


Tässä postauksessa jaan 4 myyttiä mielen hyvinvoinnista. Ethän sinä ole langennut näihin harhaluuloihin?

Myytti 1: Mielen hyvinvointi tarkoittaa, että kielteisiä tunteita ei ole


VÄÄRIN.


Mielen hyvinvointi tarkoittaa, että uskallat sallia itsellesi ne kaikista vaikeimmatkin tunteet. Niin ikäviltä kuin ne tuntuvatkin. Pahoinvointia mielelle saat sillä, että yrität työntää ikäviä tunteita pois ja esittää kuin niitä ei olisi olemassakaan.

On myös olemassa huonoja keinoja ikävien tunteiden karkottamiseksi: alkoholin liikakäyttö, tunnesyöminen, muiden syyttäminen omista tunteista. Sorrutko sinä mihinkään näistä?


Kun ikävä tunne iskee, ota se rohkeudella vastaan. Kuulostele sitä samaan aikaan rauhassa hengitellen ja tunne kokien. Mitä enemmän pystyt olemaan tunteelle läsnä ja tarkkailla sitä rauhassa, sitä helpommin se alkaa siirtyä eteenpäin.

Mikään tunne ei kestä ikuisesti, eivät myönteiset eivätkä kielteiset tunteet. Kun ymmärrät tämän, sinun on paljon helpompi kohdata ikävät tunteet.

Myytti 2: Omasta hyvinvoinnista huolehtiminen on itsekästä


VÄÄRIN.


Oma hyvinvointisi on perusta sille, että voit auttaa ja pitää huolta myös muista. Jos podet huonoa omaatuntoa hyvinvoinnistasi huolehtimisessa, kannustankin sinua miettimään:


Mikä ajatus saa tunteen aikaan? Koetko esimerkiksi, ettet ole sen arvoinen? Tai ajatteletko, että tämä aika olisi paremmin käytetty muista huolta pitämiseen, siivoamiseen, ruoanlaittoon tai muuhun vastaavaan?


Pysähdy hetkeksi tunteidesi äärelle ja tarkkaile niitä lempeydellä. Älä anna itseä syyllistävien tunteiden viedä sinua mukanaan, vaan pysäytä ajatuksesi napakasti ja ohjaa mieltäsi kannustavimmille raiteille, esimerkiksi sanomalla itsellesi : ’’Tämä tekee minulle hyvää. Olen tämän arvoinen. Saan pitää huolta omasta hyvinvoinnistani’’. Kokeile, millaisia tunteita sanomalla itsellesi näin saat aikaan.

Myytti 3: On heikkoutta pyytää apua mielen hyvinvoinnin (tai pahoinvoinnin) ongelmiin.


VÄÄRIN.


Mikä saa sinut kokemaan, että mieleen tai elämään liittyvien ongelmien kanssa on selvittävä yksin? Onko sinut kenties opetettu pärjäämään ilman apua? Tai annettu ymmärtää, että avun pyytäminen on hävettävää, merkki heikkoudesta?


Se, että haet apua ja uskallat tavoitella hyvinvointia, kertoo vain ja ainoastaan vahvuudestasi. Olet valmis ottamaan vastuuta omasta hyvinvoinnista niin, että annat muiden olla avuksi. Ymmärrät, että hakemalla apua voit paljon paremmin ja näin voit myös kohdella muita paremmin.

Kun saat koko potentiaalisi käyttöön, uskallat tehdä elämästäsi omannäköistä ja tavoitella unelmiasi.

Naiset auringonkukkien keskellä, piiastiivinen

Myytti 4: Riittää, kun hyvinvointisi taso on ’’menettelee’’.


VÄÄRIN.


Jos koet olevasi tyytyväinen elämääsi, kun hyvinvointisi on tasolla ’’ihan ok, menettelee’’, mahtavaa! Tällöin onnittelen sinua.

Jos et koe tyytyväisyyttä elämääsi kohtaan, pyydän sinua pohtimaan onko kenties kyse siitä, että et koe olevasi paremman arvoinen? Tai etkö kenties edes uskalla ajatella epäkohtia hyvinvoinnissasi, koska pelkäät tuoda tietoisuuteesi ongelmakohtia?


Ehkä sinulla on tiedossa mikä asia voisi olla paremminkin, mutta sinulla ei ole keinoja muuttaa asiaa. Tällöin toivon, että mietit rohkeasti mikä voisi olla sinulle avuksi ja menet sitä kohti.


Minä uskon, että sinun on mahdollista saada juuri sellainen elämä kun toivotkin. En tarkoita täydellistä elämää, jossa kielteisiä tunteita tai vastoinkäymisiä ei ole, vaan elämää, jossa uskalsit ottaa ohjat elämästäsi ja jota voit kuolinvuoteella katsella ylpeydellä.


Minä valmentajanasi voin olla auttamassa sinua siinä. Valmennuksien avulla kartoitamme elämäsi nykytilan, löydämme pulmakohdat ja käymme käsiksi niihin. Muutamme ne sinulle sopivilla askeleilla kohti hyvinvoivaa elämää.
Jos koet, että jostain muusta olisi sinulle enemmän apua, mene silloin sitä kohti. Pääasia, että otat askeleita, vaikka ihan pieniäkin kohti omaa hyvinvointiasi.

Oletko sinä pitänyt jotain näistä myyteistä totuutena? Kerro kommentteihin. Katso myös video myyteistä alta.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.